Implantul dentar – produsul stomatologic revoluționat de evoluția tehnologiei. Dr. Shelly Akazany: „Noul sistem protetic CONNECT de la MIS asigură rezultate estetice de o calitate superioară, necompromise de timpul scurt al tratamentului”

23 Oct 2018

     Imitarea naturii prin crearea unei alternative fiziologice, utilizând un dispozitiv protetic, este cea mai mare provocare cu care se confruntă în momentul actual specialiÈ™tii din domeniul implantologiei dentare. Astfel, MIS Implants Technologies a venit cu soluÈ›ia creării unei produs revoluÈ›ionar, care implică È™edinÈ›e cât mai scurte pentru pacienÈ›i È™i rezultate estetice de o calitate superioară pentru zâmbetul perfect al acestora – sistemul protetic CONNECT.

    Acesta, proaspăt lansat în Romania – în cadrul celei de-a 15-a ediÈ›ii a Congresului InternaÈ›ional de Estetică Dentară organizat de SSER, se evidenÈ›iază prin uÈ™urinÈ›a în folosire È™i conduce la rezultate excelente, pe termen lung.

    Dintre avantajele sistemului CONNECT, cele mai importante sunt următoarele:

  • Versatilitate – poate fi utilizat atât în proceduri digitale, cât È™i în cele tradiÈ›ionale;
  • UÈ™urință în utilizare – materialul din care este fabricat permite o mai bună manipulare de către medicul dentist;
  • Precizie marefiind compus dintr-o singură piesă, fără È™urub protetic separat, acesta oferă o mai mare acurateÈ›e în inserare.

     Deoarece noul produs MIS merită o atenÈ›ie deosebită, Dr. Shelly Akazany, Implants Product Manager MIS, a explicat caracteristicile È™i beneficiile acestuia în cadrul unui interviu.

Dr. Akazany a descris în termeni simpli calitățile sistemului CONNECT, subliniind încă odată evoluÈ›ia rapidă a implantologiei dentare È™i faptul că „o companie care doreÈ™te să le ofere clienÈ›ilor săi cele mai bune produse consideră dezvoltarea ca fiind parte importantă din misiunea È™i filosofia sa”.

Un nou sistem de implantologie dentară – sănătate perimplantară È™i rezultate estetice de durată

     În implantologia dentară, conexiunea dintre rezultatul chirurgical È™i cel estetic este dată de bontul protetic. Potrivit Dr. Akazany, acesta este „componentă care face legătura între implantul aflat în os È™i lumea exterioară, creând o interfață cu È›esutul moale – sau ceea ce, în termeni populari, este cunoscut ca gingie”.

     „PacienÈ›ii trebuie să cunoască importanÈ›a bontului protetic în reuÈ™ita unui implant dentar; acesta influenÈ›ează sănătatea periimplantară, ceea ce înseamnă că dictează rezultatul chirurgical È™i estetic, precum È™i perioada de timp în care pacientul se va putea bucura de el. În mod evident, ideal ar fi ca rezultatele să reziste o perioadă cât mai lungă de timp”, a mai precizat Shelly Akazany, reprezentant MIS Implants Technologies.

Sistemul CONNECT dezvoltat de cei de la MIS conÈ›ine un bont transgingival, modular, profilul îngust transformându-l într-o soluÈ›ie protetică pe mai multe înălÈ›imi gingivale. Astfel, el facilitează conexiunea, iar caracterul versatil permite alegerea componentei potrivite pentru obÈ›inerea celor mai bune rezultate estetice de restaurare a zâmbetului.

De asemenea, Dr. Akazany afirmă că noul sistem de implantologie dentară „permite realizarea viitoarei lucrări protetice deasupra nivelului gingival, facilitând conservarea osului crestal, spre deosebire de cele efectuate la nivelul implantului”. Profilul îngust È™i conexiunea internă fac ca acest sistem de protezare să poată fi utilizat într-o gamă largă de lucrări înÈ™urubate, oferind o stabilitate biologică de lungă durată.

În ceea ce priveÈ™te indicaÈ›iile pentru acest tip de protezare înÈ™urubată, sistemul protetic CONNECT „poate fi folosit atât în restaurările unidentare, cât È™i pentru lucrări protetice complexe, prin proceduri tradiÈ›ionale, dar È™i digitale”. Mai mult decât atât, produsul vine în întâmpinarea oricăror întâlnite de către specialiÈ™tii în implantologie dentară, aceÈ™tia având de a face, de cele mai multe ori, cu condiÈ›ii ale câmpului protetic departe de a fi ideale – atât din punct de vedere anatomic, cât È™i al aÈ™teptărilor pacienÈ›ilor.

Dezvoltarea stomatologiei digitale este o prioritate pentru MIS Implants Technologies. Compania, care din 2016 aparÈ›ine de colosul Dentsply Sirona, a ajuns cunoscută la nivel internaÈ›ional pentru standardele sale înalte ce vizează sfera produselor destinate pacienÈ›ilor medicilor stomatologi.

Noul sistem protetic CONNECT reprezintă munca asiduă a întregii echipe de cercetători MIS, făcând față cu succes provocărilor create de pacienÈ›ii ce doresc rezultate estetice de calitate, necompromise de timpul scurt al tratamentului. În plus, prin planificarea restaurării prin metoda CAD-CAM, acest sistem poate fi scanat È™i inclus într-o serie de proceduri parÈ›ial sau total digitală.

„ConcentraÈ›i pe dezvoltare continuă!”

Stomatologia s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, în special ca urmare a cerinÈ›elor pacienÈ›ilor pentru tratamente estetice È™i funcÈ›ionale. Tot mai multe tehnici chirurgicale de implantologie dentară È™i de regenerare a È›esuturilor moi È™i dure sunt disponibile acum È™i garantează rezultate excelente pe termen lung.

Acestea, alături de simplitatea conceptelor chirurgicale minim invazive È™i evoluÈ›ia lor în noua eră digitală, respectând desigur principiile biologice de bază, vor fi prezentate de speakeri recunoscuÈ›i atât la nivel naÈ›ional, cât È™i la nivel internaÈ›ional, în cadrul celei de- a X-a ediÈ›ii a Implants Connected to Nature 2018 – eveniment care va avea loc între 25 È™i 27 octombrie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. MIS România este sponsor al ediÈ›iei din acest an a evenimentului, dorind să susÈ›ină È™i să promoveze în continuare dezvoltarea stomatologiei digitale.

Mai multe info despre sistemul CONNECT: https://info.mis-implants.com/connect_system?utm_campaign=CONNECT%20Abutment%20System&utm_source=youtube&utm_medium=social